3 x VEGAN LABELS voor zakelijke tassen

la coche zakelijke tassen

Er is steeds meer vraag naar vegan laptoptassen, vegan laptopsleeves en andere producten. Een flinke klus, want dat een product vegan is, maakt het niet meteen ook kwalitaitef een toppertje. La Coche heeft drie geweldige vegan tassenmerken op een rijtje gezet, die niet alleen animal cruelty free zijn, maar ook van uitmuntende topkwaliteit.

Citi Collective Maddaline handbag grey with model

Door Tara Boxman

Vegan leer is here and it’s here to stay! Kunstleer en veganistisch leer zijn mooie en duurzame alternatieven voor echt leer, die ervoor zorgen dat we nog steeds kekke tassen en zalige schoenen kunnen vinden. Vegan leer is niet alleen beter voor de wereld, het is ook beter voor onze kasten en portemonnees: veganistisch leer is bijna altijd goedkoper dan het echte leer, en is veelzijdig en toepasbaar in verschillende producten.

Niet al het veganistische leer wordt echter op dezelfde manier gemaakt en daar komt de aap uit de mouw. Veel merken die claimen vegan leren producten aan te bieden, maken deze van polyvinylchloride of kortweg PVC. PVC is niet biologisch afbreekbaar en creëert uiteindelijk microplastics die zoals alle microplastics in de oceaan eindigen.

Bovendien resulteert de productie van PVC in de aanmaak van dioxine, een zeer giftige, door de mens veroorzaakte verontreiniging die lange tijd in het lichaam blijft. Tel daarbij op dat PVC niet gemakkelijk te recyclen is en tijdens de productie vaak wordt gemengd met ftalaten (kankerverwekkende chemicaliën). Dan klinkt vegan niet meer zo sexy he?

Daarom hebben we ons bij La Coche rot gezocht naar mooie vegan merken die prachtige vegan laptoptassen, laptopsleeves en andere producten op de markt brengen. Zij rocken het ‘cruelty-free’-badge, kiezen voor upcycled materialen én letten op de kwaliteit. We hebben drie topbrands voor je op een rijtje gezet.

"Veel merken die claimen vegan producten op de markt te brengen, jokken zich een slag in de rondte. Hun producten zijn van PVC, bevatten microplastics en zijn schadelijk voor het menselijk lichaam"

1 Glass Ladder and Co

Een van de eerste merken waar we direct fan van werden is Glass Ladder and Co. Een female brand in California dat Onwijs gave vegan laptoptassen en portfolio cluthes produceert.

De keuze om milieuvriendelijke producten te gebruiken, was voor de founders een no-brainer. Als ondernemers voelen zij zich verantwoordelijk voor het maken van bewuste keuzes. Zij vinden dat bedrijven zo’n grote impact hebben op het milieu en dierenmishandeling, dat het belangrijk is om je bewust te zijn van de impact die je maakt (positief of negatief).

Ze hebben enkele maanden besteed aan het onderzoeken van verschillende materialen, productieprocessen en de impact die ze hebben. Uiteindelijk hebben ze een kwalitatief uitmuntende samenstelling gemaakt, met een prachtige collectie tot gevolg. Bij La Coche verkopen we hun vegan laptoptas Sarah, hun prachtige 3-in-1 vegan rugzak Diana en hun onwijs handige vegan portfolio clutches in drie kleuren.

2 Citi Collective

Het tweede merk waar we dol op zijn en die prachtige vegan tassen maakt is Citi Collective. Dit merk heeft een geheimpje dat we graag met je delen… Het overgrote deel van hun collectie bestaat uit luiertassen. Ook degenen die wij verkopen.

Ja, je leest het goed: La Coche verkoopt vegan luiertassen als zakelijke tas. En niet zonder reden! Naast het feit dat de tassen van Citi Collective stijlvol, onderscheidend en gewoon tof zijn, zijn ze ook nog eens héél handig.

Als al die babyzooi er namelijk in past, dan past jouw business-zooi er zeker in. Dat Citi Collective naast al die handige tassen ze ook nog eens vegan tassen op de markt brengt, maakt het nog beter. Je shopt hun geweldige vegan businessbags hier en hier.

3 Volie Travel

Het derde vegan merk dat je bij La Coche kunt vinden is Volie. Volie is samengesteld uit voyage en jolie en is een door vrouwen opgericht merk uit Wenen, dat unieke producten ontwerpt voor de werkende vrouw op pad.

Ze combineren hun handgemaakte vegan laptopcases in een chic design met functionaliteit. Hun laptopcases zijn wereldwijd bekend door het stijlvolle ontwerp. Al hun producten worden gemaakt van hoogwaardige, duurzame en vegan materialen en zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Benieuwd naar de laptopcases? Je vindt de zwarte vegan laptopcase hier, de steengrijze variant hier en de zachte camelkleurige variant hier.

Kortom: het is echt mogelijk om kwalitatief goede vegan tassen te vinden, die niet alleen animal cruelty free zijn, maar er ook nog eens verdomd mooi uitzien. Wij hebben ze al op een rijtje gezet, veel shopplezier!