je vegan tas onderhouden doe je zo
Je hebt net jouw vegan droomtas aangeschaft en gebruikt hem bij elke (zakelijke) trip. Je bent er zo zuinig op, maar toch komt ooit dat moment… die eerste vlek. Kak! Je nieuwe vegan tas onderhouden, hoe doe je dat eigenlijk? Haal je daar gewoon een doekje overheen en klaar of zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? In deze blog vertellen we je hoe je jouw vegan business bag van La Coche het beste kunt onderhouden.
Door Tara Boxman
Vegan is hot and happening. Steeds meer vrouwen stappen over van echt leer (wat natuurlijk ook magnifiek is, begrijp ons niet verkeerd) naar een kunstleren alternatief. Binnen het assortiment van La Coche vind je daarom naast leren business bags ook een ruime collectie aan vegan producten.
Onze kunstleren producten zijn niet alleen de duurzaamste optie, ze zijn ook nog eens van waanzinnige kwaliteit. We struinen de wereld af naar de mooiste vegan merken en zorgen ervoor dat onze collectie regelmatig wordt aangevuld.
Maar… een vegan tas onderhouden, hoe doe je dat?
Waar wordt een vegan tas van gemaakt?
De combinatie vegan en kwaliteit heeft lang op zich laten wachten, maar inmiddels zijn er verschillende opties die kwalitatief niet onder doen voor een echte leren tas. Voor we je de onderhoudstips geven, vertellen we eerst iets meer over het materiaal. Daardoor begrijp je meteen waarom het onderhoud vergt.
Kurkleer is 100% vegan, natuurlijk, hernieuwbaar en recyclebaar. Het is een heel flexibele en duurzame materiaalsoort. Kurkleer wordt gemaakt op een hele markante manier: wist je dat een boom langer blijft leven als je hem zo af en toe ontdoet van zijn jasje? De boom ondervindt zelf geen schade van dit proces. Wat een groot voordeel is, is dat dit materiaal waterafstotend en lichtgewicht. En dubbel fijn: ook heel makkelijk om schoon te maken.
Ananasleer wordt gemaakt van vezels van de bladeren van de ananasplant. Deze bladeren worden namelijk niet gebruikt bij de ananasoogst. Ananasleer is een zacht en flexibel materiaal, en op dit moment al in ongeveer 15 verschillende kleuren beschikbaar.
Appelleer wordt gemaakt van een afvalproduct van de appelsapindustrie. Met de restjes die overblijven, wordt er een hele stevige tas gemaakt, die ook nog eens harstikke dier- en milieuvriendelijk is.
Onderhoudstip 1: voorkomen is beter dan genezen
De belangrijkste tip is zorgen dat je tas niet beschadigt of verstoft als je hem niet gebruikt. Daarom berg je je tas als je hem niet gebruikt altijd op in een stoftas, meestal dustbag genoemd. Heb je geen dustbag om je vegan tas in te bewaren? Pak dan een kussensloop en berg hem daar in op. Niemand wordt blij van stof van je tas afblazen. Verder is het slim om te voorkomen dat er lippenstifvlekken en pennenlekkages ontstaan. Dit doe je makkelijk door een clutch, make-up tasje of etui te gebruiken voor je kleine, lek-gevoelige items.
Onderhoudstip 2: wat doe je met vlekken?
Krijg je onverhoopt toch vlekken aan de binnen- of buitenkant van je tas? Reinig het met babydoekjes of milde zeep. Als het geschikt is voor gevoelige babyhuidjes, dan is het ook geschikt voor je tas. Wat je ook doet: stop je tas nooit in de wasmachine. We horen je al denken: ‘Zijn er echt mensen die dát doen?’ Ja dus.
Heb je een vlek gekregen die er niet meer uitgaat? Ga alsjeblieft niet zelf aan de slag met allerlei schoonmaakmiddelen. Die chemische producten die bij je in de kast staan kunnen erg schadelijk zijn voor je vegan tas en doen vaak meer kwaad dan goed. Het beste dat je kunt doen bij een hardnekkige vlek is een bezoek brengen aan een stomerij of schoenenwinkel bij jou in de buurt. Zij kennen de verschillende vegan materialen en hebben vaak de beste suggestie voor het verwijderen van de vlek.
Onderhoudstip 3: Kleur wordt beinvloed door licht en temperatuur
Bewaren op een donkere, koele plek is een veelgehoord principe. Temperatuur en licht kunnen de kleur van jouw vegan laptoptas beïnvloeden. Natuurlijk kan het geen kwaad om je tas mee te nemen als de zon schijnt, maar dezelfde zon die een vlek uit je witte blouse kan bleken, kan ook de kleur van je tas verbleken. Natuurlijk kun je je tas gewoon meenemen als de zon schijnt, maar zet hem niet achter het raam of in de volle zon. Berg hem sowieso op in je dustbag als je hem niet gebruikt. En wil je schade voorkomen aan de onderkant van je tas? Hang hem dan aan een tassenhaak aan tafel
Waar koop je een vegan tas?
Met deze tips voorkom je schade en aan je vegan tas en is het onderhouden van je vegan tas een eitje, zodat jij er langer van kunt genieten. Benieuwd naar het aanbod vegan tassen, laptopcases en portfoliomappen? Je shopt je vegan tas natuurlijk bij La Coche. Bestel je voor 1 mei 2022 een vegan tas? Dan krijg je er een stijlvolle tassenhanger bij cadeau.